Bemutatkozás

Üdvözöllek kedves érdeklődő! Isten hozott!Horváthné Hódi Erika


A bemutatkozást egy kedvenc idézettel kezdeném:

Ha van mit adnod,
add jó szívvel át,
add a munkád, a csekély tapasztalásod,
s bár nem váltod meg véle a világot,
De szebbé teheted egy pillanatát...

( Várnai Zseni )1984-ben végeztem textil szakon a szegedi Tömörkény István Mûvészeti Szakközépiskolában. Azóta is foglalkozom rajzolással, festéssel, kézműves technikákkal, szövéssel, gyékényfonással, legikább olyan technikákkal, amelyek textilre alkalmazhatók...

Jelenleg a selyemfestés foglalkoztat a leginkább. A selyem egy elbûvölõ anyag, lágy ölelő nyáron hűvös, télen megtartja a test melegét. Lehet egyedi, elegáns, feltünõ, de mindenképpen különleges. A festés technikája is sok féle lehet kontúr vonalas, de festményszerü is (akvarell).

Készítek kendőket, sálakat, ruhákat, ágytakarókat, párnákat, függönyöket, lámpaernyőket mindig egyedi szín és minta szerint. Munkáimat Iparművészeti Lektorátus által zsűriztetem.

A szín- és formavilág rendkívül gazdag, egyszeri és szinte megismételhetetlen, mivel mindig a nyers, fehér szinü, 100%-os hernyóselyem a kiindulási anyag, amiből legalább 50 féle létezik.

Az oldalamon is többféle anyagminőségű textilt láthatsz, ezért az árak mindig függnek az alapanyagtól is hiszen van egészen különleges, drága hernyóselyem mint, pl. a crépe de chine, satin, organza, tehát az árak inkább tájékoztató jellegűek.

Egy mintából több színű, illetve alapanyagú terméket készítek, viszont több darabot sosem. Kivételnek a megrendelésre készülő függönynek, díszpárnának, térelválasztónak, faliképnek készített darabok számítanak. (Mert így alkotnak egységet, teljesítik be feladatukat lakástextilként.)
A mintáim saját tervezésűek, népművészeti, természetből ellesett, elemeket tartalmaznak, kinek-kinek spirituális üzenetet közvetítenek.

Mivel mindent nagy szeretettel, örömmel készítek, kérlek használd, viseld ugyanakkora boldoggsággal őket!

Általában kézműves-vásárokban, illetve otthonomból adom el őket, kérlek, ha megtetszett valamelyik munkám keress meg az elérhetőségeim valamelyikén! (Kapcsolat menüpont)

Természetesen köszönettel tartozom egy jó néhány embernek, akik segítettek, hogy azzal foglalkozhassak, amit a legjobban szeretek csinálni. Ők a hajdani tanáraim, Szabó Judit textiltervező iparművész, Orr Gizella festőművész, Zoltánfy István festőművész, Szalai Ferenc festőművész, akik tanítgattak, a férjem aki mindig mellettem áll, a gyerekeim akik viselik a kézműves élet viszontagságait, köztük a fiam, aki elkészítette ezt a honlapot, a barátaim akik nógattak és még jó néhányan akik segítettek hogy elinduljak utamon. Köszönöm!

Jó böngészést!


Ha megtettszettek kézműves-darabjaim, kérem keressen meg!

Horváthné Hódi Erika