Adatvédelmi irányelvek

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Látogatóinkat arról, hogy a 2018. május 25-én életbe lépett GDPR adatvédelmi rendeletnek megfelelően milyen Adatvédelmi Irányelveket követünk weblapunk látógatóira nézve.

Kik vagyunk és hogyan tud elérni?

A weboldalunk címe: https://www.selyemfestes.hu. https://www.heraporteka.hu

Tulajdonos: Horváthné Hódi Erika magánszemély

A www.selyemfestes.hu / a www.heraporteka.hu honlapokon keresztül végzett adatkezelések esetében az adatkezelői feladatokat: Horváthné Hódi Erika magánszemély, ( 6762 Sándorfalva, Temesvári u. 14.) látja el. e-mail cím: megrendeles@selyemfestes.hu

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Tanácsadás

Weboldalakon keresztül kért megrendelés: esetén az adatkezelés célja a megrendelés rögzítése, visszaigazolása, teljesítése.

A Weboldalon keresztül elküldött érdeklődés esetén az adatkezelés célja az érintett tájékoztatása az őt érdeklő szolgáltatásról.

Hírlevélre feliratkozás

A kezelt személyes adatok köre

A hírlevélre való feliratkozás űrlapon az érintett által megadott személyes adatok.

Az adatkezelés jogalapja

A hírlevélre való feliratkozás során megadott adataidat a hozzájárulásod alapján kezeli az Adatkezelő. A személyes adatok megadásával a hírlevélre való feliratkozás egyben a hozzájárulás megadásának tekintendő, amelyben a feliratkozó önkéntesen hozzájárul (nevének, e-mail címének, IP címének) megadásával hogy számára a www.selyemfestes.hu és a www.heraporteka.hu oldalak a továbbiakban marketing célú hírlevelet küldjön. Az adatkezelési hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod az Adatkezelő részére küldött írásbeli nyilatkozattal.

Adattovábbítás, címzettek

A hírlevél feliratkozásnál megadott adatokat az Adatkezelő által mindenkor megbízott hírlevélküldési szolgáltat ( The Rocket Science Group, LLC (Mailchimp), székhelye: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA, telefon: (404) 806-5843, e-mail: legal@mailchimp.com )

adatfeldolgozóként kezeli a hírlevelek kiküldése céljából. Ezen túlmenően az Adatkezelő nem továbbítja harmadik személy részére a személyes adatokat.

Sütik

Ha hozzászólást adsz a honlapon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi célokat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

( If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. )

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Információ gyűjtés

Információkat gyűjtünk önről, amikor ellátogat oldalunkra, hozzászólást ír. A gyűjtött információk között van a neve, e-mail címe.

hírlevél

A fent nevezett honlapokon az érintettek a kért személyes adataik megadásával feliratkozhatnak a selyemfestes.hu/ heraporteka.hu weboldal által rendszeresen megküldött hírlevél szolgáltatására. A hírlevél feliratkozásnál megadott személyes adatokat az Adatkezelő kizárólag arra a célra használja, hogy a rendszeres időközönként megjelenő hírleveleket eljuttassa a feliratkozókhoz.

Az adatok megőrzésének ideje

A hírlevélre való feliratkozásnál megadott adataidat a hozzájárulásod visszavonásáig, azaz a hírlevélről való leiratkozásig kezeli, tárolja az Adatkezelő.

Sütik

A Honlap felkeresése, használata során többfajta sütit (fájlt, adatcsomagot) telepít a honlapot működtető szoftver a felhasználó számítógépére. A következő típusú sütiket használja a honlap:

felhasználó által rögzített adatokat tároló süti

követő sütik, melyek az érintett vásárlási szokását rögzítik

statisztikai süti, melyek a honlap látogatásának eseményeit rögzítik, és arról anonim módon statisztikai kimutatásokat adnak az adatkezelőnek.

Ezen kívül automatikusan információkat fogadunk és rögzítünk a számítógépéről és böngészőprogramjáról, beleértve az IP-címét, szoftveres és hardveres hátterét és az ön által látogatott oldalakat.

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Mi vagyunk az egyedüli tulajdonosai az oldalon gyűjtött információknak. Az ön személyi azonosításra alkalmas információit nem adjuk ki, nem cseréljük el, nem transzferáljuk vagy adjuk át semmilyen más vállalatnak, semmilyen indokkal, az ön engedélye nélkül, kivéve, ha ez szükséges ahhoz, hogy eleget tegyünk egy megrendelés/tranzakció teljesítésének, pl. egy megrendelés kiszállításának.

Nem adjuk el, nem kereskedünk és más módon sem adjuk ki kívülálló személyeknek a személyazonosításra alkalmas információit. Ez alól kivételt képeznek azon harmadik felek, akik részt vesznek a weboldalunk szerkesztésében vagy üzletünk vezetésében, könyvvitelében mindaddig amíg ezen felek bizalmasan kezelik a rájuk bízott információkat.

Az adatokhoz hozzáférők köre:

Hírlevél szolgáltató:

The Rocket Science Group, LLC (Mailchimp), székhelye: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA, telefon: (404) 806-5843, e-mail: legal@mailchimp.com

Amerikai Egyesült Államokba való adattovábbítás során a személyes adatok védelmét az Európai Unió és az USA között létrejött Privacy Shiled (Adatvédelmi Pajzs) Keretegyezmény biztosítja. A Rocket Science Group, LLC a Keretegyezmény alapján vezetett megfelelőségi listában szerepel.

Szállítással megbízott szolgáltatók:

Amennyiben az érintett a megrendelt terméket kiszállítással veszi át, akkor a szállítás teljesítése értekében az érintett által megadott szállítási név, szállítási cím és a szállítás egyeztetése céljából megadott telefonszám és e-mail továbbításra kerülnek a megrendelő által kiválasztott kiszállítást végző szolgáltatónak.

1.Magyar Posta Zrt., mint adatfeldolgozó részére. A Magyar Posta Zrt. elérhetőségei: levelezési cím: Magyar Posta Zrt. Ügyfélszolgálati Igazgatóság 3512 Miskolc, telefon: +36-1-767-8282, e-mail cím: ugyfelszolgalat@posta.hu.

2. Fox post Zrt., mint adatfeldolgozó részére. A Fox Post Zrt. elérhetőségei: levelezési cím: 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9. Ügyfélszolgálat: https://foxpost.hu/ugyfelszolgalat

3. Fürgefutár Zrt., mint adatfeldolgozó részére FÜRGEFUTÁR.HU Kft. elérhetőségei: Székhelye, postacíme, ügyfélszolgálat címe: 1122 Budapest, Városmajor utca 35. II. emelet Ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat@furgefutar.hu

A könyvelési szolgáltató részére továbbításra kerülnek az Adatkezelő által kiállított számlák, amelyek adattartalmát a szolgáltató adatfeldolgozóként kezeli.

Az Adatkezelő a weboldal használatának elemzésére a Google, Inc által működtetett Google Analytics szolgáltatást használja, amely információkat gyűjt, és statisztikai jelentést készít a weboldal használatáról, a látogatók egyedi azonosítása nélkül. E szolgáltatás sütiket (cookie) használ, amely az érintett számítógépére feltelepítésre kerülnek. A sütik által gyűjtött, a weboldal használatára vonatkozó adatok tárolásra kerülnek a Google LLC, mint adatfeldolgozó szerverén (székhelye: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA., telefon: 650-253-0000, e-mail: data-protection-office@google.com)

A Google LLC a Privacy Shiled Keretegyezmény alapján vezetett megfelelőségi listában szerepel.

A Facebook plugin használatával kapcsolatos adatkezelés esetén adatfeldolgozó a Facebook Inc., székhelye: 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA, telefon: +1 650-543-4800, e-mail: privacyshield@support.facebook.com

A Facebook Inc. a Privacy Shiled Keretegyezmény alapján vezetett megfelelőségi listában szerepel.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

Főszabály szerint minden esetlegesen e-mailben leadott megrendeléssel kapcsolatos információt kötelesek vagyunk a megrendelés teljesítésétől számított 3 [három] év időtartamig tárolni. A fent írtakhoz hasonlóan előfordulhat, hogy a hatályos törvényi őrzési-tárolási követelményeknek megfelelően bizonyos adatokra vonatkozóan kötelesek vagyunk a hároméves időtartamot meghaladóan is biztosítani az adatok tárolását. Ettől függetlenül Ön bármikor kérheti tőlünk bizonyos adatainak törlését, mely kérésre kivétel nélkül válaszolunk azzal, hogy közben bizonyos adatokra vonatkozóan biztosítjuk az törvényi őrzési-tárolási követelménynek való megfelelést.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spam szűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Esetleges e-mailben történő megrendelések esetében. A megrendelés teljesítése céljából van szükség személyes adataid megadására az e-mail váltások során. Az adatkezelő az így megadott adataidat kizárólag a megrendeléssel létrejövő szerződés teljesítése céljából kezeli.

A megrendelésben megadott személyes adataid közül a nevedet, címedet és telefonszámodat az adatkezelő a megrendelés teljesítésében résztvevő posta illetve futárszolgáltatást végző harmadik személynek jogosult kiadni, aki adatfeldolgozóként jár el a megrendelés teljesítése körében. Ezen kívül az adatkezelő azon személyeknek, szerveknek, hatóságoknak jogosult a megrendeléssel létrejövő szerződés adatait, közöttük a személyes adataidat továbbítani, amely személy jogszabálynál fogva jogosult Horváthné Hódi Erika magánszemély adóügyeit, könyvelését ellenőrizni. Adataid a honlapot üzemeltető szerveren kerülnek tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja

A megrendelésben megadott adataidat az Adatkezelő a megrendeléssel létrejövő szerződés megkötése és teljesítése jogalapon kezeli.

Az adatok megőrzésének ideje

A megrendelésben megadott adataidat a megrendeléssel létrejött szerződés teljesítésével összefüggő adóelévülési idő végéig őrzi az adatkezelő.

További információk:

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Vállaljuk, hogy a személyes adatok biztonságát az iparági normáknak megfelelő műszaki és szervezeti intézkedések foganatosításával teljes körűen szavatoljuk.

Személyes adatait biztonságos szervereken tartjuk, a legmodernebb technológiát alkalmazó titkosítási algoritmusok és tárhelybővítési mechanizmusok használatával.

A biztonsági intézkedések széles palettáját alkalmazzuk, hogy fenntartsuk személyi információinak biztonságát. Csupán azon munkatársaink, akiknek az adatokkal munkát kell végeznie, (például számlázási vagy könyvelési) kapnak hozzáférést a személyazonosításra alkalmas adatokhoz. Azon számítógépek/szerverek, melyeket személyazonosításra alkalmas információk tárolására használnak, biztonságos környezetben vannak tartva.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

A mellékelt bolt funkciónál a megadott www.meska.hu honlapon annak az oldalnak megfelelő adatkezelési és szolgáltatási adatoknak megfelelően jár el, minden további felelősség a nevezett oldalt terhel.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Tekintettel arra, hogy a fentiek szerint az általad az adatkezelő rendelkezésére bocsátott, vagy az adatkezelés során képződött személyes adatokat a fenti jogalapokra tekintettel jogosult kezelni az adatkezelő ezen adatkezeléssel kapcsolatban az alább rögzített jogok illetnek meg. Jogaidat oly módon gyakorolhatod, hogy e-mailben, vagy postai levélben írásban jelzed az adatkezelő számára, hogy mely jogodat, mely adatodat, vagy akár az összes kezelt adat tekintetében, és milyen módon kívánod gyakorolni ezen jogokat. Ilyen jelzés esetén a vonatkozó jogszabály szerint jár el az adatkezelő és bírálja el a kérésed legfeljebb 30 nap alatt. A válasz megküldésének feltétele, hogy a kérelem alapján a személyed kétséget kizáróan beazonosítható legyen. A választ a kérelemmel azonos módon (elektronikusan, vagy postai levélként) juttatjuk el a részedre.

Az érintett jogai:

Hozzáférés: tájékoztatást kérhetsz, hogy milyen személyes adatokat kezelünk rólad, milyen célból, kinek továbbítjuk, meddig tároljuk, milyen intézkedéseket tettünk a jogaid érvényesítésére benyújtott kérelmedre. Jogod van mindezekről másolatot kérni.

Helyesbítés: jogosult vagy az adatkezelő által kezelt személyes adatok helyesbítését kérni, amennyiben a kezelt adatok véleményed szerint pontatlanok.

Törlés: jogosult vagy a hozzájárulásod alapján kezelt személyes adatok törlését kérni, ha visszavontad a hozzájárulásodat; szintén jogosult vagy a kezelt személyes adatok törlését kérni, ha megítélésed szerint az adatkezelés jogszerűtlen, vagy annak célja megszűnt, továbbá ha azok gyűjtése információs társadalommal összefüggő szolgáltatás kínálása céljából történt. Az adatkezelő nem köteles törölni a kezelt személyes adatokat, ha jogi igény érvényesítéséhez szüksége van rá, vagy jogszabály kötelezi a megőrzésre.

Korlátozás: jogosult vagy kérni a kezelt személyes adatok korlátozását, amennyiben törlést kérhetnél, de az érdekedet jobban szolgálja a korlátozás. Korlátozás esetén az adatok tárolása folytatódik, egyéb adatkezelési tevékenységet nem lehet folytatni.

Amennyiben kéred a személyes adataid helyesbítését, törlését, korlátozását, úgy erről kötelesek vagyunk mindenkit értesíteni, akinek továbbítottuk a személyes adataid a jelen Tájékoztató szerint.

Adathordozhatósághoz való jog: Amennyiben más adatkezelő részére kívánod továbbítani az adatkezelőnek megadott adataidat, úgy kérheted azok közvetlen továbbítását, amennyiben az technikailag megvalósítható, továbbá kérheted annak gépelt, olvasható formában való kiadását.

Panasztétel: Amennyiben álláspontod szerint jogszerűtlenül kezeljük a megadott személyes adatokat, úgy panasszal fordulhatsz a felügyeleti hatósághoz: www.naih.hu. Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu)

Kapcsolati adatok

Tulajdonos, az oldal szerkesztője, adatkezelő és alkotó: Horváthné Hódi Erika magánszemély, adószám:75949354-1-26 cím: 6762 Sándorfalva, Temesvári u. 14. e-mail: megrendeles@selyemfestes.hu tel:+36305401894