BEMUTATKOZÁS

profilkép

A bemutatkozást egy kedvenc idézettel kezdeném:

„Ha van mit adnod,

add jó szívvel át,

add a munkád, a csekély tapasztalásod,

s bár nem váltod meg véle a világot,

De szebbé teheted egy pillanatát…”

( Várnai Zseni )

Hódi Era textilműves vagyok.

1984-ben végeztem textil szakon a szegedi Tömörkény István Mûvészeti Szakközépiskolában. Azóta is foglalkozom rajzolással, festéssel, kézműves technikákkal, szövéssel, gyékényfonással, leginkább olyan technikákkal, amelyek textilre alkalmazhatók…

Köszönettel tartozom Szabó Judit textilművész tanárnőmnek, Zoltánfy István festőművész és Szalay Ferenc festőművész tanáraimnak akik a szakmai alapokat, művészet és a népművészet szeretetét tanították nekem.

Iskoláim után kicsit elkalandoztam az ékszerkészítés világa, de három gyermekem megszületése után visszataláltam az örök szerelemhez: a textilhez. Bár Szegeden nőttem fel és tanultam, tudatosan vidékre költöztünk a gyereknevelés okán. Ahogy cseperedtek a szabadidőmet az alkotás töltötte ki. A munkáimat Iparművészeti Lektorátussal zsűriztettem, eddig összesen 119 darabot.

Tagja vagyok a Textil Art Fiber Art (TAFA) és az Artizan Made nemzetközi textilművészeti csoportoknak. Ez azt követelte hogy on-line legyek elérhető, ezért kevésbé kísértem a figyelemmel a vásárok, kiállítások felületét.

Textilfestés, selyemfestés, nemezelés, horgolás, kötés és ezek ötvözéséből született kézműves munkával magam alkotta textil tárgyakat készítek. Kísérletező típus vagyok. A hagyományos textilműves technikákat alkalmazom de ezeket ötvözve alkotom a tárgyaim. Stílusban a bohém, színes, romantikus, misztikus forma és színvilág inspirál. Leginkább használati tárgyakat készítek, ruházati kiegészítőket, textil-gyöngy ékszereket, ruhákat, lakás dekorációs tárgyakat.

Az alkotás nekem egyben meditáció is, meghallani a belső hangot és abból a kezeim által alkotni valamit harmóniában a bensőmmel. Amiben mind ezt összességében megleltem az a nuno nemez technika, ebben benne a puha meleg gyapjú és a lágy ölelgetős selyem. Legújabb tárgyaim ezzel a technikával készülnek.

Minden darabom egyenként készül kézműves technikával. Feltöltődik a szerelmemmel és alázatommal az alkotás iránt, a tiszteletemmel a kézművesség iránt, szeretettemmel az anyag és a színek iránt. Ebből az összességből születik számodra egy kézzel fogható, ölelgetős, szívmelengető tárgy. Olyan ami megnyugtat, amire jó ránézni, ami harmóniában van veled ebben a rohanó, pörgő világban. Nagyon fontosnak tartom a környezetünk tiszteletét. Azt vallom olyan tárgyakat kell készítenünk és hordanunk amelyek egyedileg, személyre szabottan készülnek figyelembe véve az egyén igényeit, így hosszabb életű mívesebb tárgyaknak fontosabb szerepet adva a megjelenésünkben, mindezt figyelembe véve óvva környezetünket.

Az így készült tárgyakat szeretném megmutatni itt az oldalon!

Hódi Era

Az információk tulajdonjoga:

A www.selyemfestes.hu / www.heraporteka / www.heramade.com weboldalakon látható termékek, design, fotók, minta leírások, grafikai alkotások, logo, márka, licenc, valamint a termékek csomagolása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI törvény értelmében szerzői művek és a törvényben foglalt jogvédelem alatt állnak.

Minden design, fotó, leírás, minta, logó, márka, licenc Horváthné Hódi Erika magánszemély tulajdona. Az itt említett szerzői művek és információk bármely jogosulatlan felhasználása – különösen de nem kizárólag annak másolása, átdolgozása – jogsértés és a törvényben foglalt jogkövetkezményeket vonja maga után.

Minden jog fenntartva !
A sokszorosítási jogok nem ruházódnak át tárgyak eladásával! Fotók / tervek engedély nélküli / licenc nélküli használata megváltoztatása nem engedélyezett / A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot kérdéseivel, kéréseivel kapcsolatban.

webshop